9 переваг застосування мінімалізму в житті

мінімалізм

Мінімалізм - це концепція того, що цінне життя має мало спільного з кількістю речей і грошей, які ми маємо. Швидше, це результат глибокого роздуму, якою мірою наш вибір є нашим самостійним рішенням, і якою мірою це результат вирощування в певній культурі чи середовищі. Деякі люди порівнюють використання мінімалізму в житті із ліпленням у безформному блоці, з якого ми видаляємо зайві елементи, створюючи витвір мистецтва.

Бути мінімалістом - це постійний процес очищення вашого світу від зайвих предметів та безглуздої діяльності, що призводить до марних витрат грошей та часу. Ми вчимося розрізняти те, що насправді важливо для нас, і те, що інші вважають, що повинно бути. Це усвідомлення того, що наш час на цій планеті не безмежний, і пора розставити пріоритети.

На відміну від несправедливої ​​думки, мінімаліст не повинен продати своє майно і жити скромно і аскетично. Це лише питання створення роздумів про те, чи речі, які ми маємо, і те, як ми проводимо час, вносять щось позитивне у наше життя, чи просто відволікають нас від справді важливих речей.

1. Мінімалізм робить вас щасливими

Мінімалізм звільняє вас від бездумного життя. Це змушує вас відповісти на запитання, які ми довгий час затримували. Чи стосунки, в яких я перебуваю, задовольняють мої емоційні потреби, чи ми одне з одним лише з комфорту та звички? Моя професія - це моє справжнє покликання чи зважене рішення, єдиною причиною якого були гроші? Чи готовий я дозволити своєму життю виглядати таким, яким воно є зараз? Поставити ці запитання та зіткнутися з відповідями часто є болісним процесом, але це призводить до пізнання себе та реалізації глибоко прихованих бажань. Усвідомлення себе є необхідною умовою справжнього щастя. Без цього наше життя є лише манекеном і проекцією цінностей інших людей. Ви можете стати ким завгодно, змінити своє життя і бути щасливими до тих пір, поки будете готові відмовитись від усього, що вас стримує, забруднюючи ваше тіло, ваш розум, ваш світ.

2. Мінімалізм розвиває творче мислення

Надлишок вбиває творчість і робить нас ледачими. Нестача змушує шукати нестандартні рішення, стимулює фантазію та негативні думки. Це говорить нам про те, що потрібно зійти з битого шляху, яким рухається наш розум. Це стосується кожного аспекту життя. Коли ви перестаєте проводити години в торгових центрах і перед телевізором, ви починаєте шукати нові, продуктивніші способи проведення вільного часу. Нестача продуктів на кухні полегшує створення оригінальних смаків та страв. Невелика кількість одягу допомагає знайти власний стиль. Невелика сума грошей провокує шукати інноваційні, нетрадиційні методи, як найкраще їх використовувати або заробляти додаткові гроші.

3. Мінімалізм дозволяє оцінити справжню природу їжі

Відмова від кількості для якості дозволяє побачити аспекти реальності, які досі залишались непомітними. Часто ми не знаємо справжнього смаку та структури овочів та інших продуктів, які ми їмо. Ми знаємо лише їх приправлену та оброблену версію. Мінімалізм змушує зупинятись, пізнавати та насолоджуватися. Відмовтеся від готових сумішей спецій, збагачених глутаматом натрію, на користь доброякісної солі. Замість змішувати та подрібнювати, він пропонує простий кухонний ніж, щоб наша їжа не перетворилася на кашу з невизначеним походженням. Кулінарний вибір повинен відображати наші фактичні уподобання, а не сучасну моду. Найвишуканіша і найскладніша молекулярна гастрономія не буде на смак настільки ж смачна, як скибочка свіжого хліба зі справжнім маслом та помідор, вирощений у городі, посипаний свіжозмеленою сіллю та перцем.

4. Мінімалізм допомагає боротися із зайвими кілограмами

Використання мінімалізму сприяє формуванню правильних харчових звичок. Це означає нормалізацію ваги вашого тіла до росту. Вас починає цікавити, яка справжня цінність їжі, яку ви купуєте. Ви аналізуєте, чи потрібні всі товари, які ви купуєте. Ваші покупки перестають бути хаотичними. Ви обираєте якісні продукти, швидко відмовляючись від того, що лише забезпечує зайві калорії та спорожнює кишеню.

5. Мінімалізм економить час

Коли вас не змушують постійно чистити пил від тисяч речей, що лежать у вашій квартирі, працювати до пізньої ночі за предметами, які є більш егоїстичними амбіціями, ніж справжньою потребою, коли ви не витрачаєте час на соціальні медіа чи безглузді телевізійні програми, раптом виявляється, що це зовсім не надто довго. Раптом у вас є час на розвиток своїх інтересів, вивчення нової мови або катання на коні. Ви нарешті можете розпочати реалізацію власного бізнес-плану, познайомитися з новими людьми або відвідати старих друзів.

6. Мінімалізм піклується про природне середовище

Ми тонемо у смітті, дешевій електроніці, яку доводиться регулярно замінювати, нікчемних гаджетах, поліетиленових пакетах, одязі, який можна викинути лише після декількох разів використання. Ми отруюємо нашу планету не тільки на етапі виробництва цих, часто непотрібних предметів, але і пізніше, коли позбавляємося від них після використання. Кажуть, що залежно від виду пластику процес розкладання займає від 100 до 1000 років. Те, чим ми насолоджуємось протягом п'яти хвилин для довкілля та здоров'я майбутніх поколінь, буде проблемою. «Ми не отримали Землю від наших предків, ми запозичили її у своїх дітей» - ці слова мотивують мінімаліста. Обмежуючи своє споживання, ми сприяємо захисту природи та забезпечуємо наше майбутнє та майбутнє тих, хто прийде після нас.

7. Мінімалізм поважає роботу інших

За кожною річчю, яку ми маємо, є люди, які сприяли її створенню. Ми рідко думаємо про них, про їх роботу. Ми хочемо, щоб нас оцінили інші, але ми часто забуваємо про тих, хто дає нам їжу, де спати і що одягнути. Мінімалізм поважає цих людей. Усуваючи надлишок, це робить те, що залишається справді важливим, необхідним для нашого існування. Це перестає бути анонімним предметом, який ми бездумно купували і викидаємо так само механічно. Таке ставлення змушує замислитися над тим, наскільки складнішим було б наше життя, якби не робота інших. Таким чином народжується вдячність, а разом з нею і повага.

8. Мінімалізм економить гроші

Мінімалізм вчить розрізняти те, що є важливим і тим, що лише непотрібно поглинає увагу та породжує витрати. Виключає надлишки з нашого життя. Ви перестаєте витрачати гроші на покупки, які є наслідком тимчасових примх, моди або маскування ваших внутрішніх емоційних потреб. Кожен предмет, який ви приносите у свій будинок, має унікальну функцію і вносить щось конструктивне у ваше життя. Гроші, які ви економите на придбанні непотрібних речей, витрачаються на те, що надає реального значення вашому існуванню - досвід та свободу.

9. Мінімалізм дає свободу

Звільнення від надлишку речей, які вам доводиться робити нескінченно - ціною часу, який ви могли б провести з близькими або розвивати свої захоплення. Звільнення від споживчої культури, яка вимагає від вас завжди останньої моделі телефону, дорогого одягу, що відповідає тимчасовим тенденціям, або проводити канікули лише на модних курортах. Звільнення від страху, чи зможете ви на все це заробити. Звільнення від дурості та сміття, що затоплює нас сьогодні в ЗМІ. Свобода від смутку та депресії, спричинених чужими амбіціями та прагненнями, чужим визначенням життя та того, що в ньому є суттєвим.

Автор: Тут Добре

Немає коментарів