Активоване вугілля: 5 Лайфхаків, які допоможуть в побуті

Активоване вугілля

Всі ми звикли використовувати активоване вугілля в якості сорбенту, щоб виводити токсини з нашого організму. Але сьогодні ми розповімо вам якими корисними властивостями він володіє для полегшення побуту.

1. Прибирає неприємні запахи в холодильнику.


Своєрідні запахи в холодильнику - це дуже поширена проблема, але не кожна господиня знає як з цим боротися. Так ось, щоб прибрати неприємні аромати потрібно взяти вугілля і шматочок сірого хліба і розкласти їх на всіх полицях холодильника. Від запаху не залишиться і сліду.


2. Грибок і пліснява


Часто в будинках в місцях з високою вологістю починає утворюватися грибок або цвіль, з якими впораєтися не так вже і просто. Але цього можна уникнути за допомогою активованого вугілля, його досить розкласти в таких місцях як ванна, підвіконня або санвузол і цвіль там з'являтися не буде.


3. Фільтр для води


Вугілля добре вбирає в себе токсини і хімікати, які можуть міститися у воді. Саме тому їх можна використовувати в якості фільтра. Для створення такого фільтра вам знадобитися два тканинних кола (по діаметру ємності), які зшити між собою, залишивши невеликий отвір. Потім вивернути їх навиворіт і заповнити вугіллям, а потім закріпити на шийці ємності. І ефективний фільтр для води готовий.


4. Ароматизатор для повітря


Вугілля здатне і поширювати запахи, тому його можна використовувати в якості ароматизатора. Досить змочити пару таблеток вугілля в будь-якому ефірному маслі і розкласти їх по будинку.



5. Прибирає неприємний запах ніг


Людям, які мають проблему з запахом ніг, може допомогти активоване вугілля. Слід виготовити устілки з подрібненим вугіллям, і вони допоможуть вбирати піт і прибиратимуть неприємні запахи.



Ось такі корисні властивості не тільки для організму, але і для будинку має активоване вугілля. Сподіваємося наші поради допоможуть вам у побуті.

Читайте також: Сіль, перець і лимон вирішують ці 9 проблем зі здоров’ям краще за будь-які інші ліки.


Якщо вам сподобалася наша стаття, поділіться нею з друзями.

Немає коментарів