Цибуля очищає кров і знижує тиск
Цибуля містить дуже багато цінних речовин: фосфор, залізо,калій, йод, фтор, цинк, ефірні олії, вітамін від якого ми залишаємось молодими. А вітаміну С в цибулі більше, ніж в апельсинах.
Велика кількість калію в цибулі захищає серцево-судинну систему, навіть може запобігти інфаркту та розвитку склерозу.
Завдяки великому вмісту заліза цибулю корисно їсти хворим на анемію. Вона дуже добре зміцнює імунну систему і весь організм.
Цибуля підвищує тонус шлунка, покращує травлення, виводить холестерин і діє, як сечогінне. А оскільки знижує тиск, то корисна гіпертонікам. У деяких випадках відновлює роботу печінки і нирок.
При радикуліті цибулевим соком добре розтирати поперек, а вперемішку з медом втирати в голову для росту волосся.
Однак споживання цибулі у великій кількості може викликати аритмію і напади задухи. Не можна цибулю їсти у свіжому вигляді хворим гастритом і виразкою шлунка
Немає коментарів