Генерал ЗС США Гертлінг пояснив, чому армія загарбників приречена на поразку в Україні

Американський генерал розкритикував плани російського командування щодо відновлення боєздатності своїх військ.

війна

Необдумані спроби російського командування швидко заповнити свої сили на фронті на тлі великих втрат, у тому числі за рахунок недолагоджених підрозділів, є величезною помилкою. Вони шкодять моральному духу та боєздатності армії рф та ведуть її до беззаперечної поразки в Україні.

Таку думку озвучив колишній командувач Сухопутних сил ЗС США в Європі Марк Гертлінг, слова якого наводить Newsweek.

Генерал констатував, що відновлення російських підрозділів, які зазнали втрат, здійснюється неправильно і поспішно, що призводить до катастрофічних наслідків для армії РФ і прирікає її на крах.

На думку Гертлінга, такі прорахунки коштують дорожче, ніж проблеми у логістиці. Країна-агресор намагається поповнити свої сили за рахунок неналагоджених підрозділів, які повністю виснажені та не мають жодної мотивації для продовження бойових дій. 

Із Гертлінгом погодився і адмірал ВМС США у відставці Джеймс Ставрідіс, який також розкритикував військові плани російського командування. 

Раніше колишній командувач американських військ у Європі Бен Ходжес висловив упевненість, що ЗСУ під силу витіснити ворога на лінію фронту станом на 23 лютого, якщо Захід прискорить постачання обіцяного Україні озброєння. 

Нагадаємо, на Заході вважають, що російські війська втратили ініціативу в битві за Донбас і стали вразливішими на Херсонському напрямку.

Немає коментарів