8 цікавих фактів про Бразилію

Чому бразильським спортсменом довелося продавати каву? Чий концерт потрапив до Книги рекордів Гіннесса, який зібрав найбільшу аудиторію? Що бразильці неодмінно запропонують зробити гостю? Цікаві факти про Бразилію — читайте зараз!


У Бразилії прийнято запропонувати гостю прийняти душ

Бразилія — дуже спекотна країна та місцеві жителі приймають душ по три рази на день. Питання: «Хочеш прийняти душ?» вважається проявом ввічливості до гостя.

У скульптуру Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро постійно б'ють блискавки

Містика тут ні до чого: знаменита скульптура знаходиться на вершині гори і крім неї там блискавці бити нема в що. Кілька разів на рік статую доводиться реставрувати, для цього бразильці зберігають запас каменю аналогічного тому, з якого зроблена ефектна статуя.


Бразильські ув'язнені можуть зменшити термін, читаючи книги

Бразильські ув'язнені можуть скоротити собі термін, просто читаючи книги. За кожну прочитану книгу термін скорочується на чотири дні (максимум - 48 днів на рік), але ув'язненому потрібно довести, що він справді прочитав її, написавши звіт зі своїми враженнями.

Новорічний концерт Рода Стюарта у Бразилії потрапив до Книги рекордів Гіннесса

Безкоштовний концерт, даний Родом Стюартом у 1993 році на пляжі Копакабана в Ріо-де-Жанейро, Бразилія, зібрав неймовірну аудиторію - за оцінками, цей захід відвідало 4,2 млн людей. Тільки вдумайтесь у цю цифру!


Ангел Смерті з Освенциму став анатомічним посібником у Бразилії

З 2016 року кістки нациста Йозефа Менгеле, прозваного Ангелом Смерті з Освенцима за жорстокі експерименти на живих людях під час Другої світової війни, використовуються, як навчальний посібник у бразильській Медичній школі Сан-Паулу для викладання студентам анатомії людини.

Острів, який кишить гадюками

Влада Бразилії заборонила будь-кому відвідувати острів Кеймада-Гранді, населений зміями виду острівний ботропс — найнебезпечнішими гадюками, чия отрута буквально плавить тіло і викликає смерть людини протягом години після укусу. Законом заборонено навіть підпливати до Кеймада-Гранді, а також рибалити та займатися дайвінгом біля нього.


Якось бразильські спортсмени продавали каву

Бразилія — один із найбільших світових експортерів кави і каву у цій країні можуть продавати навіть спортсмени. Принаймні так вони вчинили в 1932 році, коли у країни не вистачило грошей, щоб відправити їх на Олімпіаду в Лос-Анджелесі. Тому спортсмени завантажили каву на корабель і попливли в Америку, заходячи в порти різних міст і продаючи кавові зерна. Виручених коштів вистачило для забезпечення всіх потреб олімпійців.

На виборах у Ріо-де-Жанейро 1988 року мавпа з місцевого зоопарку набрала 400 000 голосів

Населення Ріо-де-Жанейро було настільки невдоволеним бразильськими політиками під час виборів 1988 року, що на знак протесту люди голосували за популярну в місті мавпу з місцевого зоопарку. У результаті мавпа набрала понад 400 тисяч голосів.



Немає коментарів