Жіночі вітаміни. Які вони?


Підбір вітамінів - питання індивідуальне і вимагає уважного ставлення до себе. 
Сьогодні розповімо, як підібрати вітаміни виходячи з вашого способу життя і звичок.

Домашні турботи здатні впливати на нервову систему не менше, аніж, наприклад, керівництво невеликим бізнесом. Домогосподаркам слід в першу чергу подумати про вітаміни для зміцнення нервової системи - це вітаміни групи B, а також вітаміни С, D і E.

Позитивний вплив на енергетику організму надає фермент Q10, вироблення якого покладено на організм людини. Але після 30-35 років робота по його виробленні сповільнюється, а до старості взагалі припиняється.

При вагітності і грудному вигодовуванні необхідно заповнювати нестачу фолієвої кислоти, вітамінів групи B, вітаміни С, D і E, а також йод, хром, залізо, кальцій, цинк і марганець.

Регенеруючий комплекс для краси обличчя і волосся: вітаміни A, B12, B2, PP, C, E, Bg, пантотенова і фолієва кислоти, біотин, залізо, кальцій, цинк і селен.

При посилених заняттях спортом корисно буде пити кальцій, який організм для забезпечення роботи серця активно дістає з кісток і зубів, особливо після 40 років. Кальцій краще вживати разом з вітаміном D.

Для курців вітаміну C необхідно вдвічі більше, ніж для некурящих.

При прийомі контрацептивів можуть знадобитися вітаміни B9, C, E, Bj, залізо, магній, цинк і хром.

Після 50 років: A, C, E, D, селен, цинк, мідь, магній, ванадій, йод, залізо, кремній і, звичайно, кальцій.

Відзначимо, що це усереднені дані. Для більш точного підбору вітамінного комплексу враховуйте особливості свого організму і харчового раціону. Також рекомендуємо здати необхідні аналізи і порадитися з фахівцем.

Підготовлено Тут Добре

Немає коментарів