7 продуктів несподіваного походження

7 продуктів несподіваного походження

7 продуктів несподіваного походження

Коротко, без картинок і згадки олів'є, котлет і оселедця під шубою.

Картопля фрі. З'явилася в Бельгії приблизно в 17 столітті, звідти прийшла до Франції, а з Франції в США (там називається French fries). Ну і вже потім стала популярною у всьому світі.

Соняшникова олія. Навчилися виробляти в Російській імперії в 19 столітті, при тому, що родом соняшник з Мексики, а до нас його привіз Петро Перший з Голландії як декоративну рослину. Зараз найбільші виробники соняшникової олії в світі -  Україна та Росія.

Круасан. З французької перекладається як «півмісяць» і виглядає відповідно. З'явився в 17-18 столітті в Австрії під впливом турків, з якими постійно велися війни, і їх символу - османського півмісяця. Потім круасан потрапив до Франції і вже став символом французької кухні.

Цукерки «Корівка». Цукерки та упаковка з коровою були створені в Польщі в двадцяті роки 20 століття за рецептом, який їх творець дізнався в дитинстві від свого житомирського дядька. Після другої світової війни стали вироблятися в СРСР та інших країнах соціалістичного табору.

Коктейль Мартіні. На відміну він Негроні або Белліні, був народжений не в Італії, а в одному з розкішних барів США, в кінці 19 століття. За деякими версіями назва бере немає від однойменного італійського вермуту, а від міста Мартінез.

Десерт «Павлова». Торт-безе з такою назвою був вперше створений в Австралії, Новій Зеландії після гастролей балерини Анни Павлової в 1926 році, і там же набрав популярність. Рецепт має американські та німецькі корені. Вимовляти слід «Павлове».

Фанта. Була винайдена в 1940 році в німецькому підрозділі Coca-Cola, коли материнська компанія з США перестала поставляти інгредієнти для коли в Німеччину. І це був великий успіх: яблучний смак тодішньої Фанти під час війни став найпопулярнішим напоєм у німців. Пригадуються слогани «Fanta. Вливайся! » і «Відірвися з друзями».

Немає коментарів