Найбільш абсурдні правила дорожнього руху у світі

ретро авто пляж

Деякі положення закону про дорожній рух є абсурдними, оскільки ніхто навіть не подумає займатися такою діяльністю, якби не положення, що їх забороняють. Штат Каліфорнія славиться своїми дуже ліберальними законами, яким місцеві громадяни зобов'язані, наприклад, губернатору в образі Арнольда Шварценнегера.


З тих, які мають сенс, не існує зобов'язання носити шолом на мотоциклі, за умови, що ви носите окуляри. Найбільш абсурдним є правило, яке забороняє перестрибувати з одного автомобіля на наступний, якщо тільки вони не їдуть зі швидкістю менше 65 миль на годину, що становить близько 103-105 км / год.

Але це ще не все. У Каліфорнії завжди слід уважно стежити за спідометром, незалежно від того, перебуває водій у транспортному засобі чи ні. Що це означає? Автомобілі, які їдуть без водія, не повинні перевищувати 60 миль / год або приблизно 96 км / год. Чому там такий абсурдний припис у законі? Це пов’язано з тим, щоб дозволити сучасним транспортним засобам, які можуть їздити самостійно, їздити по дорогах.


Як і в Україні так і у Великобританії ви можете отримати штраф за сечовипускання в громадському місці. Однак, як виявляється, існує певне правило, яке дозволяє обійти це правило, і існують певні обставини, які повністю виправдовують винного.
собака авто

Сечовипускання в громадських місцях є цілком законним, лише якщо воно проводиться на правій задній шині вашого автомобіля. Невідомо, чи це для зручністі водіїв вантажівок, але це звучить абсурдно.


Як справи з миттям машини? Теоретично обмежень не існує, доки територія підготовлена ​​до утилізації відходів. Ну, якщо ви не живете в Швейцарії, тут ви можете отримати суворе покарання за миття машини в неділю. До речі, це, мабуть, найкращий день для цього заняття. У Люксембурзі кожна машина, незалежно від того, має вона лобове скло чи ні, повинна мати склоочисники.

Однак найцікавішим є Данія та запис, в якому сказано, що перед запуском двигуна слід перевірити ліхтарі, гальма, гудок, а також лягти під машину, щоб переконатися, що під нею не сховалася жодна дитина.


Аварійні вогні в США

смішні правила


В американському законодавстві, а отже, і в правилах дорожнього руху, найдивовижнішим є їх розбіжність залежно від штату, в якому ми знаходимося. З цієї причини краще вчиняти певні правопорушення або навіть злочини, перевіряючи, як з ними поводяться в окремих місцях на карті Сполучених Штатів.

Прекрасним прикладом цього є використання аварійних ліхтарів. Теоретично вони створені для попередження інших учасників дорожнього руху про небезпеку чи надзвичайну ситуацію. Ми, українські водії, використовуємо їх, наприклад, під час зупинки на узбіччі дороги або коли перед нашим автомобілем біжить бездомний пес, і ми хочемо звернути увагу водіїв, які готуються до обгону.

У штатах Аляска, Флорида, Канзас, Луїзіана, Гаваї та Массачусетс категорично заборонено використовувати аварійні вогні під час руху автомобіля. Це роблять сучасні асистенти екстреного гальмування, які включають ці вогні при раптовому натисканні на педаль гальма?

Інші штати дозволяють використовувати аварійні вогні під час руху під дощем, а в Джорджії, Кентуккі та Пенсільванії ви можете вмикати їх коли завгодно.


Автомобілі та тварини

собака в авто

Правила щодо перевезення тварин досі не вказані скрізь, і не завжди відомо, чи потрібно їх перевозити в спеціальних умовах, якщо так, то в яких і т. д. Однак мешканці Аляски отримали деякі вказівки від своїх органів щодо перевезення собак.

На Алясці ви не можете перевозити собаку, прив’язуючи її до даху вашої машини. Це також продиктовано бажанням захистити тварин від цього виду транспорту та у разі нападу ведмедя. Однак на цьому примхи не закінчуються. У Пенсільванії кожен водій повинен уважно спостерігати за вершниками, адже якщо водій помічає, що тварина боїться машини, закон вимагає негайно зупинитися і швидко накрити машину тканиною.

У Великобританії заборонено підбирати  тварин, яких ви вдарили автомобілем. Тож якщо ми збиваємо дикого кабана, то не варто розраховувати на хорошу домашню ковбасу. Цікаво, що тварину може забрати водій, який їхав слідуючим за транспортним засобом, що збив тварину.

У деяких містах можна навіть кататися на тваринах на вулиці. Флорида не має обмежень, тому теоретично ви можете ходити по дорогах загального користування навіть сидячи на собаці. Цікаво, однак, залишаючи тварину на стоянці, наприклад слона, за це потрібно платити, як за машину. У Сан-Франциско, щоб вільно кататися на слоні, його потрібно тримати на повідку, а в Неваді його не можна використовувати на шосе.


Каліфорнія та мобільна навігація


В Україні під час руху заборонено користуватися мобільними телефонами без гарнітури або гарнітури Bluetooth. Що цікаво, однак, це правило регулярно порушують майже всі водії. Ситуація в Каліфорнії схожа, але є ще один факт.


Американці люблять електронні гаджети, і деякі з них, безумовно, використовують супутникову навігацію, доступну на мобільному телефоні. У Каліфорнії категорично заборонено користуватися цією системою навігації на мобільному телефоні під час руху. Більше того, щоб мати можливість легально дивитись на телефон, ви повинні розмістити його в одному з двох місць на лобовому склі:

  1. - у квадраті розміром 5 × 5 дюймів у нижньому лівому куті скла
  2. - у квадраті розміром 7 × 7 дюймів праворуч у нижнього краю скла

Отже, якщо ми встановимо тримач телефону на бічне вікно, покладемо його на пасажирське сидіння або використаємо навігацію, тримаючи телефон у руці, ми порушили закон.


Зброя та  "переслідування" автомобілів


Американці дуже охоче застосовують зброю не тільки для полювання. Місцеве суспільство звикло до того, що вдома у кожного є рушниця або пістолет, і в разі пограбування у злодія можуть виникнути проблеми. Однак, як виявляється, існують абсурдні закони дорожнього руху, пов’язані із застосуванням вогнепальної зброї.

У найбільшому місті штату Канзас, тобто у Вічіті, водієві, який бажає перетнути перехрестя відповідно до чинного законодавства, слід вийти з машини і здійснити три попереджувальні постріли в повітря.

Жителі міста Глендейл, штат Арізона, стикаються з ще більшою проблемою, тому що кожен раз, коли вони повертаються і дивляться через заднє скло, їх можуть покарати. Чому? У Гелдейлі водіям заборонено рухатись назад. На щастя, подібних законів у Клінтон, штат Оклахома, більше не існує. Там, у свою чергу, є запис, що ви не повинні приставати до своєї машини. Більше того, переслідування транспортних засобів може призвести до штрафу або арешту.


Пробки та жінка за кермом

У Саудівській Аравії жінка не може керувати автомобілем. Однак там багато в чому пов’язане з релігією та культурою, а не завдяки ідіотським правилам. Зовсім інакше є в штатах Новий Орлеан та Алабама, де досі існує правило, згідно з яким жінка може їздити лише на невеликій машині, але лише тоді, коли чоловік йде перед машиною і махає червоним прапором, попереджаючи про це інших учасників дорожнього руху.

У столиці Філіппін, місті Манілі, існує величезна проблема із заторами, тому повернення додому з роботи вимагає століть. Влада придумала цікавий спосіб. Кожного з п’яти робочих днів тижня машини на реєстраційних номерах, що починаються з певного номера, не можуть виїжджати на вулиці. Наприклад, понеділок - 1 і 2, вівторок 3 і 4 тощо.


Немає коментарів